menu

Obiadokolacje tematyczne w hotelu Kasprowy

Obiadokolacje tematyczne w hotelu Kasprowy

Poniżej przedstawiamy menu obiadokolacji tematycznych.
To doskonała okazja, aby każdego dnia spróbować czegoś zupełnie nowego!

Poniedziałek: POLSKIE SMAKI

Wtorek: DOOKOŁA ŚWIATA

Środa: SWOJSKIE JADŁO SPOD TATER

CZWARTEK: ŚRÓDZIEMNOMORSKA UCZTA

PIĄTEK: DELIKATNY POWIEW FRANCJI

SOBOTA: GÓRALSKO ŚLEBODA

NIEDZIELA: ALPEJSKIE SMAKI
 

Poniedziałek - obiadokolacja tematyczna POLSKIE SMAKI:

ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: Deska mięs pieczonych: karkówka pieczona w kolorowym pieprzu / Schab faszerowany śliwkami, schab z kiełbasą, schab faszerowany morelami / Pierś indyka pieczona w tymianku i musztardzie Dijon na sałatce z selera i gruszki / Pasztet z dziczyzny z żurawiną / Filety z matiasa z jajkami i kwaśną śmietaną / Tymbalik z drobiu z cytryną / Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem, orzechami i balsamicznym sosem / Sałatka z rukoli z gruszką, granatem i suszonymi pomidorami / Sałatka z brzoskwiń, migdałów i selera naciowego z majonezem / Mieszane sałaty z kurczakiem, pomidorami, świeżym ogórkiem i sosem czosnkowym / Surówka z marchwi z chrzanem i śmietaną / Sałatka z selera z orzechami / Ćwikła z chrzanem / Mizeria ze śmietaną, pomidory z cebulą, mix sałat, chrzan / Sos z kiszonych warzyw i grzybów

ZUPY: Żurek staropolski z białą kiełbasą, chrzanem i jajkiem  / Zupa pomidorowa z ryżem / Flaczki wołowe /

DANIA GŁÓWNE: Pierogi z kapustą i grzybami z masłem i podsmażaną cebulą / Buraki karmelizowane z miodem, pomarańczami, rozmarynem i kozim serem / Sandacz z sosem szafranowym z białym winem i koprem  / Kotlety schabowe w złocistej panierce / Wołowina duszona z kurkami w śmietanie w aromacie rozmarynu / Ziemniaki puree z masłem i koperkiem / Kasza gryczana na sypko / Kapusta zasmażana z grzybami  / Warzywa gotowane

DESERY: Tort czekoladowy / Ciasto makowe z kremem waniliowym / Sernik na zimno z truskawkami / Mus z białej czekolady z rokitnikiem / Świeże krojone owoce (arbuz, ananas, kiwi, melon, winogrona, pomarańcze)

 

Wtorek - obiadokolacja tematyczna DOOKOŁA ŚWIATA:

ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: Wędzony filet z pstrąga podany z sałatką z koziego sera z koperkiem i cukinią  / Tatar z łososia z zielonym ogórkiem, kaparami i czerwoną cebulą / Mini medaliony wieprzowe z musem z brokułów i jajkiem przepiórczym / Faszerowane ryżem liście winogron / Salami włoskie i węgierskie z marynowaną papryką i karczochami / Sałatka grecka z serem feta i oregano / Szynka parmeńska z mozzarellą, suszonymi pomidorami na rukoli z sosem miodowo-balsamicznym / Sałatka z mango, avocado z orzechami, serem pleśniowym i granatem / Sałatka z filetowanych pomarańczy z ziołową piersią z kurczaka / Marchewka rozdrobniona z pomarańczami i olejem sezamowym / Surówka z selera ze śmietaną / Kapusta pekińska z kukurydzą / Mix sałat, pomidory, ogórki, papryka / Wybór oliwek, kapary, sos vinaigrette

ZUPY: Krem z brokułów z czosnkowymi grzankami / Orientalny rosół z kurczakiem, pieczarkami, mlekiem kokosowym i makaronem ryżowym

DANIA GŁÓWNE: Tofu w panco na orientalnych warzywach z teriaki / Makaron penne z sosem śmietanowym z włoską kiełbasą salsiccia i grana padano / Halibut na liściach szpinaku z palonym masłem / Kurczak kukurydziany z sosem z boczniaków z tymiankiem / Żeberka pieczone w sosie BBQ / Krokiety ziemniaczane w złocistej panierce / Ryż biały z trybulą / Warzywa parowane z masłem

DESERY: Malinowa chmurka / Ciasto Snickers  / Kremówka waniliowa / Mus bananowy z czekoladą / Sałatka owocowa

 

Środa - obiadokolacja tematyczna SWOJSKIE JADŁO SPOD TATER:

ZIMNO PRZEGRYZKA: Deska serów regionalnych z suszonymi owocami (korbacz, oscypek wędzony, oscypek biały, bryndza z orzechami, bryndza z kminkiem) / Deska wędlin swojskich (kabanos, wiejska kiełbasa, szynka chłopska, salceson wiejski, kaszanka) / Boczek wieprzowy pieczony w przyprawach na karmelizowanych śliwkach / Śledzie z cebulą i marynowanymi borowikami / Pstrąg wędzony z musem chrzanowym / Galaretka z nóżek wieprzowych / Sałatka z bobu z majonezem / Sałata z boczkiem, oscypkiem, kiszonym ogórkiem i sosem musztardowo-czosnkowym / Sałatka ze smażonymi borowikami, orzechami i rozmarynowym sosem / Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem / Surówka z marchwi z chrzanem i śmietaną / Pomidory z cebulą, ogórki zielone, ćwikła / Chrzan ze śmietaną, kiszone ogórki, sos czosnkowy / Chlyb z babcynego pieca ze smolcym swojej roboty

POLYWKI: Kremowa zupa z bryndzy z czosnkowymi grzankami / Kwaśnica z wędzonym żeberkiem

HRUBSE JADŁO: Oscypek z konfiturą z żurawiny / Kluski z mięsem i omastą z cebuli i boczku / Filet z pstrąga z winno-limonowym sosem z zielonym ogórkiem / Eskalopki z indyka w sosie miodowo-pomarańczowym z morelami / Ragout wołowe z podgrzybkami i ziemniaczanymi plackami  / Ziemniaki pieczone w łupinach z czosnkiem / Kasza pęczak z ziarnami / Warzywa gotowane

WYPIEKI GAŻDZINY: Kruche ciasto z śliwkami, bezą i kruszonką / Ciasto makowo – serowe z polewą czekoladową / Jagodowy sernik na zimno / Mus gruszkowo – karmelowy / Sałatka owocowa

 

Czwartek - obiadokolacja tematyczna ŚRÓDZIEMNOMORSKA UCZTA:

PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: Carpaccio wołowe z oliwą bazyliową, tartym parmezanem i kaparami / Prosciutto ze świeżo krojonym melonem i miętą / Wybór włoskich serów z bakaliami – pecorino, taleggio / Wybór włoskich wędlin z karczochami – speck, mortadela, pancetta / Ceviche z soli z chilli i limonką / Sałatka caprese z mozzarellą, świeżą bazylią i octem balsamicznym / Owoce morza z mandarynką i oliwkami / Sałatka z rukoli z granatem, pomarańczą i orzechami włoskimi / Sałatka z bakłażana z oliwkami i pomidorami / Marchew szatkowana z pomarańczami / Kapusta pekińska z papryką, pomidorem, ogórkiem i cebulą / Mix sałat, wybór oliwek, ser parmezan ogórki świeże / Sos winegret, oliwy smakowe

ZUPY: Krem ze świeżych pomidorów z mozzarellą i grzankami z pesto / Zupa z pieczarek z makaronem 

DANIA GŁÓWNE: Makaron garganelli z suszonymi pomidorami, sosem truflowym i parmezanem / Fritto Misto – owoce morza w cieście z sosem aioli / Dorada z zielonym groszkiem i oliwą bazyliową / Filety z kurczaka w parmezanowej panierce / Polędwiczki wieprzowe z borowikami w śmietanie / Ziemniaki gotowane z koprem / Gnocchi z masłem szałwiowym / Cukinia z pomidorami w balsamico i miodzie

DESERY: Tiramisu  / Torcik bezowy z mascarpone i świeżymi owocami / Cannoli z kremem z ricotty i pistacją / Panna Cotta z sosem malinowym / Sałatka owocowa

 

Piątek - obiadokolacja tematyczna DELIKATNY POWIEW FRANCJI:

PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: Bagietki podawane z masłem smakowym / Pierś kaczki z sałatką z mango i melona z sosem z białej czekolady i sera lazur / Coctail z owoców morza z limonką / Pate z kurzych wątróbek na karmelizowanej czerwonej cebuli / Wybór serów francuskich z bakaliami w brandy i winogronami / Wybór wędlin francuskich z kaparami / Ślimaki na mieszanych sałatach z pietruszką, krewetkami i dresingiem z musztardy Dijon / Sałatka Cesar z piersią kurczaka, chipsami z boczku i płatkami parmezanu / Sałatka z cykori, sera koziego, orzechów i gruszki / Wybór sałat kolorowych / Surówka z selera i jabłka / Surówka z marchwi i pomarańczy / Warzywa Crudites z dipami (papryka świeża, zielone ogórki, seler naciowy, pomidory, rzodkiewka, cykoria) / Sos francuski, sos vinaigrette

ZUPY: Francuska zupa cebulowa z serem Ementaler i grzankami / Zupa szparagowa z ziemniakami i koprem /

DANIA GORĄCE: Panierowany camembert na chutney z mango i ananasa / Kalafior zapiekany pod serowym beszamelem / Barwena w białym winie z mulami i czosnkiem / Perliczka pieczona w sosie z daktyli z kardamonem / Stek schabowy z pieprzem w sosie koniakowym / Ziemniaki gratine zapiekane w śmietanie / Pilaf ryżowy / Ratatouille z warzyw

DESERY: Tarta cytrynowa z paloną bezą / Tarta z kremem waniliowym i owocami / Tort czekoladowy z musem mango / Mus z czerwonej pomarańczy / Sałatka ze świeżych owoców

 

Sobota - obiadokolacja tematyczna GÓRALSKO ŚLEBODA:

PRZEKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: Deska wędlin góralskich (kabanos, kiełbasa wiejska, szynka chłopska, salceson wiejski, kaszanka) / Deska serów góralskich z bakaliami i żurawiną (oscypek, korbacz, bryndza) / Plastry wędzonej kaczki na mieszanych sałatach z sosem porzeczkowo-gruszkowym / Tatar z wędzonego pstrąga z marynowanymi rydzami na chrupiącej grzance / Galaretka z nóżek wieprzowych / Sałatka gaździny z jajkami, pomidorami i marynowanymi kurkami / Sałatka po góralsku z jajkiem, pomidorami, boczkiem i sosem musztardowym / Sałatka z ziemniaków, cebuli i wiejskiej kiełbasy / Surówka z kapusty kiszonej i jabłek / Surówka z marchwi z chrzanem / Ćwikła, Chrzan ze śmietaną, ogórki kiszone, ogórki świeże, pomidory, mix sałat / Smalec ze skwarkami, Chleb wiejski / Sos borówkowo – chrzanowy, Sos czosnkowy

ZUPA: Kwaśnica na wędzonych żeberkach / Zupa z borowików z kluseczkami

DANIA GORĄCE: Pierogi z bryndzą i karmelizowaną cebulą / Boczek grillowany / Kiełbasa grillowana / Dorsz na puree z pasternaku i batatów z oliwą z czosnku niedźwiedziego / Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną / Rolada z karkówki z rydzami w śmietanie z rozmarynem Ziemniaki w łupinach faszerowane bryndzą / Domowe kluseczki / Zielona fasola z masłem pietruszkowym

DESER: Kruche ciasto z jagodami, bezą i kruszonką / Puszysty sernik z polewą czekoladową / Jabłecznik z cynamonem i kruszonką / Mus ciasteczkowy / Sałatka owocowa

 

Niedziela - obiadokolacja tematyczna ALPEJSKIE SMAKI:

ZAKASKI ZIMNE I SAŁATKI: Vitello tonato – pieczona cielęcina na sosie z tuńczyka, majonezu, kaparów i filetów anchois / Szynka tyrolska ze świeżo krojonym melonem / Wybór włoskich serów z mleka krowiego z bakaliami i winogronami / Wybór włoskich wędlin z karczochami – speck, mortadela, pancetta / Sałatka z fetą, suszonymi pomidorami, oliwkami z limonowym dressingiem / Sałatka z pomarańczami, granatem i ziołową piersią z kurczaka / Rukola z szynką parmeńską, pomidorami cherry i sosem miodowo-balsamicznym / Sałatka z ziemniaków i bekonu z sosem majonezowym na musztardzie dijon / Wybór grillowanych i marynowanych w balsamico warzyw (bakłażan, cukinia, papryka, czerwona cebula, czosnek) / Sardynka w pomidorach, jajka gotowane / Salata pekińska z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewka i sosem winegret / Surówka z marchwi z pomarańczami / Oliwki zielone i czarne, wybór sałat, sos winegret / Ser parmezan, grzanki, ogórki zielone, pomidory, pieczarki marynowane

ZUPY: Warzywna zupa Minestrone z parmezanem / Krem z grzybów z czosnkowymi grzankami

DANIA GORĄCE: Ravioli z borowikami, szparagami i tartym parmezanem / Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów z bazylią / Karmazyn z chipsem z batatów i oliwą z pestek dyni / Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i sosem z gorgonzoli / Cielęcina z warzywami w kremowej śmietanie / Ziemniaki zapiekane z boczkiem i cebulą / Polenta z alpejskim serem Dobbiaco i borowikami / Warzywa gotowane

DESERY: Strudel jabłkowy z bakaliami i bitą śmietaną / Tort Sachera z konfiturą morelową / Biszkopt z ricottą, jogurtem i owocami / Pudding Chia z mlekiem kokosowym i mango / Sałatka owocowa

 

See the map
Newsletter
?>

In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by BACHLEDA HOTEL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, UL. KRUPÓWKI 29, 34-500, Zakopane, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.

Manage privacy settings
Essential cookies

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Analytical cookies

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Marketing cookies

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved